top of page
IMG_5788.jpg

NAVIGATIE

Navigeren is verplaatsen over een geplande route van punt A naar punt B. Dit kun je op verschillende manieren doen. Voorbeelden hiervan zijn: met GPS, Google Maps, een routeschets, op het oog of met kaart en kompas. Gevorderden kunnen hiervoor zelfs de zon en de sterren gebruiken. Ieder aspect van navigeren is te leren en trainen.

Wij bieden lessen van beginnend (hoe bepaal ik mijn locatie en waarom gebruik ik markante punten in het terrein) tot gevorderd (hoe bereken ik de magnetische declinatie of hoe gebruik ik de natuur als kompas).

IMG_5826.jpg

VERPLAATSEN

Verplaatsen is een verzamelwoord voor bijvoorbeeld lopen, rennen, fietsen, rijden, vliegen of varen. In principe is iedere vorm van (voort)bewegen verplaatsen. Bij FieldArts diepen we de vorm lopen (hiken) uit. Hoe gebruik je je lichaam het meest efficiënt, wat is de juiste werk/rust verhouding? Ga je voor de korte maar zware weg, of kies je de begaanbare route en doe je er langer over?

 

Deze en meer vragen worden beantwoord tijdens de verplaatsingen die we samen gaan doen.

IMG_9041.jpg

KAMP OPZETTEN/VUUR MAKEN

Wanneer je buiten leeft of moet overleven heeft vuur verschillende doeleinden. Het houdt je warm en droogt je kleding. Je kunt er eten op bereiden en water op koken zodat het drinkbaar wordt. Het schrikt wilde dieren af en de rook houdt muggen en andere insecten uit de buurt. Naast warmte en licht is vuur essentieel voor het moraal. Wanneer je moraal laag is wordt je weerstand lager en heb je meer kans om ziek te worden. Daardoor word je kans op overleven mogelijk kleiner.

In onze lessen leren we je met verschillende materialen en manieren, in verschillende omstandigheden op een veilige wijze vuur te maken. 

IMG_9664.jpg

JEZELF INZETBAAR HOUDEN

Om jezelf inzetbaar te houden moet je voor jezelf zorgen. Wanneer je dat niet doet zal je zwakker of erger nog: ziek worden. Je kans op overleven wordt daardoor flink beperkt. Wanneer je met een groep bent wordt die hierdoor benadeeld. Dit is niet wenselijk. De groep is letterlijk zo sterk als de zwakste schakel.

Bij ons leer je meerdere skills waardoor jij, en dus de groep inzetbaar blijft. Deze skills zijn ook toepasbaar in je dagelijkse taken en verantwoordelijkheden.

bottom of page